Liberty en Sea Love winter op Lanzarote
Blijf op de hoogte en volg Cynthia
03 Februari 2017 | Spanje, Isla de Lanzarote
Het is weer lang geleden dat ik een verslag heb geschreven.
Er zijn vele redenen voor, druk, echt druk maar ook de behoefte om alles te delen is veel minder.
Vandaar is dit verslag een korte uiteenzetting van mijn laatste maanden. En ik sluit dit verslag af met korte verhaaltjes van enkele van mijn opstappers.
Na de liberty veilig naar Lanzarote gezeild te hebben zijn Peter en ik terug gevlogen naar Lagos om de Sea Love ook deze kant op te zeilen.
Daarvoor hebben we twee gasten aan boord en ook deze reis verloopt volgens het boekje.
Mooie voorspoedige zeiltocht en nog tijd over om Graciosa en Lanzarote op ons gemak aan te doen.
Daarna wat terugkomende gasten van vorige jaar op de Liberty en naar Las Palmas gezeild om de ARC weer te gaan helpen. Helaas kreeg ik geen plekje in de haven waardoor ik mijn werk niet kon doen. De haven was meer dan vol.
We hebben van onze onverwachte vrije weken gebruikgemaakt door via het zuiden van Gran Canaria naar Tenerife te zeilen om daarna op tijd terug te zijn in Las Palmas en daar met een Liberty vol met een uitzwaaiploeg de ARC uit te zwaaien.
Daarna met gasten weer terug naar Lanzarote gezeild.
De feestdagen hebben we met de Sea love en gasten gezeild. Met redelijk wat wind en veel zonuren hebben we 2016 afgesloten en een begin gemaakt aan 2017.
8 januari had ik een weekje vrij en zijn Susan en Rob, mijn kinderen, 5 dagen geweest.
Wat heb ik genoten om weer eens met zijn drieën op stap te gaan.
Ook Jos ( 77) is weer een weekje mee geweest. Dit keer had hij een vriend mee.
Zolang als zijn gezondheid het toelaat komt hij ieder jaar een weekje meezeilen.
Tot eind februari zit ik weer vol met “bezoek” en daarna neem ik wat tijd voor mezelf.
Ik merk dat ik moeilijk nee kan zeggen, het is ook allemaal zo leuk.
Mijn moto is nog steeds, het moet niet op werken gaan lijken;)
Ik heb nu wat extra foto’s toegevoegd voor de indrukken van de afgelopen winter in kaart te brengen.
Ahoi Cynthia
Wat een heerlijke ontspannen week.
Elke windvlaag en zonnestraal voelde als een cadeautje. Ontbijten op het voordek, de potjes klaverjassen en het heerlijke eten maakte het helemaal af.
Tel daar de levenslessen van Andre bij op en je snapt dat ik heb genoten.
Enorm bedankt.
Kus Femke
Zon Zee Zeilen
Een week bij Cynthia aan boord van de Liberty-C
Het was geweldig.
Eenvoud en gezelligheid aan boord van de Liberty-C
Elke morgen bracht een nieuwe avond.
Elke ontmoeting brengt een afscheid
Andre( 72 jaar)
Ik heb mijn idee over een 72 jarige gast aan boord moeten bijstellen na een weekje Andre aan boord.
Hij sprong van bakboord naar stuurboord over het dek .
Had geen lier nodig om het grootzeil omhoog te hijsen.
Sprong met een afmeerlijn zo de steiger op.
Zette koffie op een liberty die flink op 1 oor lag tijdens 1 van de mooie zeiltochten deze week.
En op zijn buik de steiger lag hij de vissen te bekijken met onze jongste 30 jarige telg aan boord.
We hebben gelachen en ons kostelijk vermaakt.
Bedankt Andre en natuurlijk ook Femke die zich goed vermaakte tussen de oudjes.
Lieve Cynthia en beste Peter.
Vol goede moed , maar zo groen als gras, hebben jullie ons geïntroduceerd in het zeezeilen. En wat een start kreeg deze week. Met golven van wel 4 meter hoog Puerto del Carmen uit en allebei binnen het half uur flink zeeziek . Met zo’n start kan de week alleen maar beter worden en dat werd het ook.
Peters zeeziek pleisters verrichte wonderen en wij hebben genoten van heerlijke zeildagen. Dank voor jullie goede zorgen, jullie geduld en uitleg op al onze vragen.
Mede dankzij jullie gaan wij door met zeilen.
Behoudenvaart en till we meet again.
Arno en Gill
Gran Canaria \ lanzarote
Weer een heerlijke vakantie gehad aan boord van de Liberty-C
Net als vorig jaar heb je al onze wensen waargemaakt. Niets was te gek.
Zoals onze eerste nachtelijke oversteek, zelfs achteruit varen in de haven en klimmen in de mast. We hebben heerlijk gelachen met jou, en klaverjas les gekregen. Ook de weersomstandigheden waren super. Kortom genoten van je gastvrijheid en wijze lessen.
We komen graag nog een keer terug.
Liefst Stanley en Ans.