Verslag september 2018 en een nieuwe uitdaging.
Blijf op de hoogte en volg Cynthia
04 September 2018 | Spanje, Canarische Eilanden
Net als op de Canarische eilanden hebben jullie in Nederland ook volop kunnen genieten van (heel) veel zon uren, soms was het (veel) te warm heb ik begrepen en zeker was het te droog. We zouden geen Hollanders zijn als we daar niet over zouden klagen ☺
Het is al weer een tijdje geleden dat jullie een nieuwsbrief van me hebben gekregen. De redenen daarvoor zijn simpel, aan de ene kant was het heel druk, maar aan de andere kant is het ook elke keer weer moeilijk om de juiste inspiratie te vinden. Uiteindelijk is me dat toch gelukt, voor jullie op het beeldscherm staat het resultaat.
Toen ik 5 jaar geleden met meezeilvakanties begon, heb ik mezelf beloofd nooit meer te zeggen dat ik het druk had. Het tijdperk met druk(te) dacht ik afgesloten te hebben door te gaan leven en werken met mijn boot op de Canarische eilanden.
Terugkijkend op het afgelopen jaar en als ik heel eerlijk ben naar mezelf, is deze periode eigenlijk “te“ druk geweest. Dat begon vorig jaar met de zoektocht naar een nieuwe boot, daarna ben ik constant aan het zeilen geweest met gasten en vrienden. Normaal neem ik dan in de zomer gas terug, ga ik naar la Palma om bij te tanken, maar dat is er dit jaar grotendeels bij in geschoten. Het was allemaal erg leuk, maar toch, ik denk dat ik gewoon wat te veel hooi op mijn vork heb genomen.
De komende tijd ga ik wat minder aan mijn gasten en wat meer aan mezelf denken.
Zoals ik hierboven al zei, heb ik voor het eerst in 5 jaar in de zomermaanden doorgewerkt. Tijdens mijn meezeilvakanties heb ik de eilanden Tenerife, la Gomera, en el Hierro bezocht, waarbij la Palma de thuishaven was.
Ik heb diverse 10 daagse trips gezeild vanaf la Palma, naar Tenerife en weer terug naar la Palma via la Gomera. Uitdagende zeiltochten, waarbij de vaak harde wind veel van de zeilkwaliteiten van mijn gasten en mij vroeg.
Vorig jaar heb ik voor de eerste keer wat reclame gemaakt voor zogenaamde ouder-kind zeiltochten. Dat heeft ertoe geleid dat ik dit jaar een paar keer gezinnen met kinderen heb gehad waarmee ik vooral dagtrips rond la Palma heb gedaan. Het was heel gezellig en zeker ook uitdagend voor me om met gezinnen met kinderen te werken. Mensen die mij kennen, weten dat ik in mijn vorige leven heel veel met kinderen werkte (buitenschoolse opvang), dus deze trips met gezinnen met kinderen waren erg leuk om te doen.
Inmiddels ligt de Liberty-C in de haven van Las Palmas op Gran Canaria.
In september ben ik in Nederland om mijn kinderen te helpen. Allebei hebben ze een huis gekocht en ik ga ze helpen met klussen en verhuizen. Lekker om eens compleet wat anders te doen te hebben!
Al met al was het een razend druk jaar met de nieuwe Liberty-C. Veel terugkomende gasten die op mijn nieuwe boot wilden zeilen, maar ook veel nieuwe gasten die het aandurfden om met mij mee te gaan.
In oktober en november ben ik weer beschikbaar voor de meezeilvakanties. Ik ga dan – net als andere jaren – weer zeilen rondom Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria. Uiteraard staat ook Graciosa weer op het programma.
24 november wil ik op Gran Canaria zijn, in las Palmas. De ARC vertrekt, die wil ik uitzwaaien, daarna ga ik me voorbereiden op een nieuwe uitdaging. Ik ben er aan toe om mijn (zeil)horizon te verbreden, wat meer van de wereld te zien met een zeilboot.
De eerste week van december ga ik met Cor en zijn Dream-C naar de Kaap Verdische eilanden, Brazilië en Suriname. Ik verwacht dat ik eind maart, begin april weer terug ben om mijn meezeilvakantie reizen weer op de pakken.
Als jullie geïnteresseerd zijn in mijn verslagen tijdens deze reis, mail of app me even en ik voeg je toe aan de mailinglijst.
Wil je dit jaar nog een keer meezeilen rond de Canarische eilanden? Stuur me even een mailtje of appje en we plannen nog een mooie week voor je in.
Dan rest mij nog jullie een mooie nazomer toe te wensen. We gaan elkaar zien of spreken!
Lieve zeilgroeten vanaf de Liberty-C
Cynthia
04 September 2018 - 18:28
Anaconda:
Geweldige plannen allemaal en heel verstandig wat meer aan jezelf te denken.
Anaconda.
Maria en Lex -
04 September 2018 - 21:22
Ilse:
Hey Cynth en Cor, heel veel succes en plezier met jullie mooie vooruitzichten. Dat gaat een mooie trip worden. Ja ik vindt leuk om op je maillijst te komen, zodat ik jullie kan volgen van mooie verhalen en foto's.
Heel veel plezier en geniet ervan groetjes Ilse -
05 September 2018 - 00:15
Hans Mombers:
Ha Cynthia, natuurlijk willen Anja en ik jullie volgen bij de grote oversteek. Ik word bijna jaloers. Veel plezier en pas op jezelf!
Groetjes Hans & Anja. -
05 September 2018 - 08:47
Els Smits:
Hoi Cynthia.
Jij kent me denk ik niet meer. Heb je weleens gezien op de tennisclub. Ik zou het heel leuk vinden om je reisverslagen te kunnen blijven zien. Heel avontuurlijk dat je dit doet.
Een heel leuke tijd de met het klussen bij je kinderen. En voor straks weer heel veel plezier als je weer gaat zeilen.
Groetjes Els.